Način pripreme
Brancini koje sam koristila bili su iz Lidla, očišćen u kutiji. Ako vaši nisu, treba da ih dobro očistite. Operemo ih dobro hladnom vodom. Ne odvajamo glave i repove. Sečemo dve liste folije.
Folija treba da bude dovoljno velika da bismo mogli da uvijemo ribu. Rasporedimo jedan list folije na radnu površinu. Mažemo je u sredini sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja po dužini. Posolimo brancina i svuda posipamo sa malo bibera.
Isečemo sitno peršun. Stavljamo ga u posudu i dodajemo suvi ruzmarin, promešamo. Očistimo jedan čen belog luka i sitno iseckamo. Luk sitno iseckamo.
Rasporedimo smesu od peršuna i ruzmarina na površinu jedne ribe, stavljamo i u unutrašnjost. Posle rasporedimo odozgo i od luka i belog luka po ukusu. Na kraju stavljamo po dužini i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Uvijamo dobro ribu folijom i stavljamo u pleh.
Takođe ponavljamo i sa drugom ribom. Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 30 minuta. Nakon toga otkrivamo foliju i pečemo još 10 minuta. Jedemo uz salatu. Možemo servirati u odgovarajuće tanjire za ribu u samoj foliji, malo otvorimo. Prijatan miris i ukus. Neka vam je slatko!