Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Ukusne domaće gjuzleme sa prazilukom i sirom na saču

Ukusne domaće gjuzleme sa prazilukom i sirom na saču

ElenaElena
Početnik
23845
Ukusne domaće gjuzleme sa prazilukom i sirom na saču
Fotografije: Elena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Mirisne, tople i najvažnije - napravljene s mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 250 ml, topla
  • brašno - 2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • za nadev
  • ulje
  • sir - 100 g
  • praziluk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Od vode, brašna, soli i šećera zamesite testo, pa ga ostavite 30-40 minuta.

Nadev napravite, tako što prodinstate kolutiće praziluka i dodajte mu sir.

Dobijeno testo podelite na loptice. Svaku loptu razvijte u koru, pa je premažite uljem i posipajte nadev preko. Uvijte u rolat, a zatim u oblik puža. Isto ponovite i sa ostalim loptama.

Nakon toga svaki puž razvijte u tanku koru i pecite na saču ili u tiganju sa dnom koje se ne lepi i ne na mnogo visokoj temperaturi da ne bi gjuzleme zagorele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: