Domaći paradajz sos

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Domaći paradajz sos
Fotografije: Anonimen
1 / 3
07/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
"Univerzalni domaći sos od paradajza uz koji su šnicle i špagete najukusnije!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 konzerva + 2 paradajza + 2 kašike paradajz pirea
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • origano - sušeni - 1 kašičica
  • bosiljak - sušeni - 1 kašičia
  • so
  • biber - 1 kašičica, ravna, mleveni
  • skrob - 1 kašičica, po želji
  • ulje - oko 60 - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pasirajte konzervisani paradajz i isečen svež paradajz.

Zagrejte 60 ml ulja i zapržite sitno isečen luk, a nakon što omekša dodajte beli luk. Nakon oko minut mešanja, dodajte paradajz pire, ponovo mešajte 30-40 sekundi i dodajte pasiran paradajz.

Ostavite sos da se kuva na slaboj ringli, dolivajući i oko 150 ml vode. Sos treba da se redukuje i da se blago zgusne.

Provucite ga kroz finu cediljku i vratite na ringlu. Nakon što provri, dodajte skrob razmućen u malo vode i začine. Mešajte nekoliko minuta i sklonite sa ringle.

Koristite sos za testeninu, pržena i pečena jela.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: