Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasta arabijata

Pasta arabijata

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
501146
Pasta arabijata
Fotografije: Anonymous
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ne možete da se ne zaljubite u ukus ove veličanstvene paste pikantne arome"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • paradajz - 450 g
  • biber
  • so
  • belo vino - 150 ml
  • sušeni paradajz - 1 kašika, pasta
  • ljute paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 2 čena
  • testenina - 350 g
  • peršun
  • biber
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili sos zagrejte maslinovo ulje i dodajte paradajz. Kuvajte 2-3 minuta na jakoj vatri, nakon toga smanjite ringlu i kuvajte ih 20 minuta.

Začinite solju i biberom. Dodajte vino, pastu od paradajza, cele ljute paprike i beli luk u sos od paradajza i stavite da provri. Smanjite vatru i kuvajte kratko. U međuvremenu skuvajte testeninu. Izvadite paprike iz sosa.

Isecite peršun i dodajte ga u paradajz. Oceđena testenina se pomeša sa sosom i servira se posuta peršunom i parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Najbolji recept za arabijata testeninu koju sam probala.
22.08.2021 12:08