Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Pečeni domaći zec sa slaninom

Pečeni domaći zec sa slaninom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Pečeni domaći zec sa slaninom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
4
"Pokriven slaninom i ispečen do savršenstva - uzmite jednu stolicu i dođite da ga probamo zajedno"

Potrebni sastojci

  • zec - 2 kg, domaći
  • soja sos - 1/2 boce
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • žalfija
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • slanina - 200 g, lente
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 1 kocka, teleći
* merne jedinice

Način pripreme

Potreban vam je krhki domaći zec koji prepolovite po dužini.

U odgovarajućoj posudi pomešate soja sos sa začinima i brašnom i dobijenom smesom mažete obilno dve polovine zeca. Nakon toga mažete i omekšalim maslacem.

Stavljate zeca u odgovarajuću posudu za pečenje. Pokrivate ga čvrsto lentama slanine i dolivate u posudu ze pečenje beli vino i teleći bujon, razmućen u malo vode.

Uvijate tako pripremljenu zečetinu i pečete u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 2 sata. Sklanjate foliju i zapečete dok zec u rerni ne dobije preplanulost po vašoj želji.

Bude mnogo ukusan pečeni domaći zec sa slaninom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: