bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Sporo pečena svinjska plećka u rerni

Sporo pečena svinjska plećka u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Sporo pečena svinjska plećka u rerni
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
08/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje210 min.
Ukupno240 min.
Porcije6
"Meso je savršeno, a tajna je u sporom pečenju svinjske plećke u rerni"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se seče na kriške, ali ne do kraja. Odozdo parče svinjske plećke treba da ostane celo. Soli se i začinjava se začinima.

Šargarepe i kiseli krastavčići se seku na lente i stavljaju se u proreze u mesu. Tako spremljeno meso se uzima sa dve ruke i stavlja se u glinenu posudu razrezima na dole.

Meso se meže alevom paprikom. Pored njega se raspoređuje krompir, isečen na kocke i sirove pečurke.

Maslac isečen na parčiće se stavlja preko mesa.

Sipa se vino i voda. Tečnost treba da je skoro u nivou svinjetine.

Glinena posuda (đuvečara) se stavlja u hladnu rernu i peče se jedan sat na 200 stepeni.

Nakon toga rerna se smanjuje na 150 stepeni i pečena svinjetina u rerni se peče još 2 i po sata.

Sporo pečena svinjska plećka u rerni se seče i servira sa pečenim krompirom i pečurkama prelivenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: