Način pripreme
Operite patlidžane bez uklanjanja drški, i presecite svaki na pola. Stavite svaku polovinu svetlim delom na dasku i isecite polovinu na 4-5 trake.
Patlidžane isečene u obliku vetrenjače posolite obilno i ostavite ih pod nagibom 30 minuta da se gorki sok iz njih ocedi. Zatim ih isperite i osušite.
Sir i paradajz isecite na tanke kriške. Stavite komad sira i kolut paradajza između traka patlidžana. Tako pripremljene patlidžane poređajte na podmazan pleh.
Pospite neoguljene čenove belog luka, a ako vam ostane paradajz, sitno ga iseckajte i rasporedite u pleh. Pospite ponovo sa malo soli, belog bibera, čubra i bosiljka.
Prelijte maslinovim uljem i pokrijte posudu folijom. Izbušite foliju na nekoliko mesta da ispušta paru i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta ili dok patlidžani ne budu spremni. Prijatno!