Način pripreme
Brzo, jednostavno i zdravo jelo koje možete da spremite za jednu laganu večeru ili vegetarijanski ručak - dinstani brokoli sa sirom.
Zagrejte vodu na jakoj vatri sa kašikom maslinovog ulja ili ulja i malo soli.
Razdvojte brokoli na ružice, operite i blanširajte u ključaloj vodi.
Sipajte mleko da omekša ukus povrća.
Brokoli treba blago da omekne, a ne da se skuva.
Izvadite ga rupičastom kašikom i ubacite u tiganj sa istopljenim maslacem, malo maslinovog ulja, soli i isekanog čena - dva belog luka. Dinstajte poklopljeno 10 minuta tako što sipate i malo bujona od kuvanja.
Bilo bi dobro da povrće ostane meko hrskavo, ne da se raspada. On će upiti maslac i aromu belog luka.
Rasporedite u porcije i u brokoli iseckajte čeri paradajz.
Pospite crnim biberom po želji, malo limunovog soka i odozgo usitnite sir.
Bilo bi lepo i ako se blago zapeče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ali i bez toga ispada sjajno.
Servirajte topao, dinstani brokoli sa sirom poluistopljenim od toplote po njemu.
Prijatno!