Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Aromatični patlidžan sa vrganjima i bešamelom

Aromatični patlidžan sa vrganjima i bešamelom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Aromatični patlidžan sa vrganjima i bešamelom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
03/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Uživajte u ovim aromatičnim patlidžanima sa vrganjima i bešamelom uz prigodan napitak i voljenu osobu!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 srednja
  • maslac - 30 g + još po ukusu
  • biljno ulje - 5 kašika
  • vrganji - 200 g sveži
  • luk - 80 g
  • brašno - 1 kašika
  • kravlje mleko - 1/4 l
  • sok od limete - 1 limeta
  • žumance - 1 jaje
  • sir - 75 g fete ili drugog po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseku po dužini neoljušteni, pažljivo izdube i ovaj nadev se seče na kockice. Ostavljaju se da puste gorku vodu kroz cedilo. Zatim se isperu.

Sada pripremite vrganje, operite ih i isecite, stavite u šerpu sa pola ulja, nekoliko kapi limuna i soli, dinstajte 10 minuta.

Čamce od patlidžana stavite u vatrostalnu posudu za rernu, u svaki sipajte po kap ulja i stavite u rernu na umerenu vatru 15 minuta.

U šerpu stavite preostalo ulje i maslac, stavite seckani luk i kockice patlidžana, dinstajte 10 minuta i dodajte vrganje, pospite brašnom i dodajte malo hladnog svežeg mleka da napravite bešamel.

U posudu stavite žumance i sok od limete, promešajte i dodajte malo po malo bešamel koji treba da bude gust, posolite.

Napunite patlidžane i pospite ih sirom.

Punjene patlidžane pecite u rerni oko 20 minuta.

Uživajte u ovim aromatičnim patlidžanima sa pečurkama i bešamelom uz prigodan napitak i voljenu osobu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: