Način pripreme
Patlidžani se iseku po dužini neoljušteni, pažljivo izdube i ovaj nadev se seče na kockice. Ostavljaju se da puste gorku vodu kroz cedilo. Zatim se isperu.
Sada pripremite vrganje, operite ih i isecite, stavite u šerpu sa pola ulja, nekoliko kapi limuna i soli, dinstajte 10 minuta.
Čamce od patlidžana stavite u vatrostalnu posudu za rernu, u svaki sipajte po kap ulja i stavite u rernu na umerenu vatru 15 minuta.
U šerpu stavite preostalo ulje i maslac, stavite seckani luk i kockice patlidžana, dinstajte 10 minuta i dodajte vrganje, pospite brašnom i dodajte malo hladnog svežeg mleka da napravite bešamel.
U posudu stavite žumance i sok od limete, promešajte i dodajte malo po malo bešamel koji treba da bude gust, posolite.
Napunite patlidžane i pospite ih sirom.
Punjene patlidžane pecite u rerni oko 20 minuta.
Uživajte u ovim aromatičnim patlidžanima sa pečurkama i bešamelom uz prigodan napitak i voljenu osobu!