Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice u rerni sa brašnom

Pileće džigerice u rerni sa brašnom

NikiNiki
Guru
565853k
Pileće džigerice u rerni sa brašnom
Fotografije: Niki
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pileće džigerice u rerni i malo povrća za raskoš"

Potrebni sastojci

  • džigerice - 500 g
  • luk - 2 komada, veliki
  • paprike - 2 komada, crvene
  • pivo - 100 g
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice očistimo i operemo. Ostavljamo ih u cediljki da se ocede.

Luk oljuštimo i isečemo na kolutove. Paprike očistimo od drški i semenki i sečemo na lente.

Sipamo sve u posudu za pečenje, začinjavamo solju i biberom.

Pileće džigerice uvaljamo u kukuruzno brašno i poređamo u posudu za pečenje.

Sipamo malo masnoće i piva.

Pečemo u zagrejanoj rerni dok se džigerice ne zapeku, nakon toga ih okrećemo i zapečemo i sa druge strane.

Serviramo pileće džigerice u rerni sa brašnom tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: