Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Jesenji kolač sa bundevom

Jesenji kolač sa bundevom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Jesenji kolač sa bundevom
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Sa dahom jeseni dolazi i ukus bundeve, ovaj vazdušasti kolač će sakupiti celu porodicu oko trpeze"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • bundeva - 2 šolje, narendana
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • kakao - 1 kašika
  • tečna čokolada - 50 g (za mazanje)
  • orasi - 50 g (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte bundevu. Možete da koristite narendanu zamrznutu bundevu, kao ja u ovom slučaju. Uvek imam u zamrzivaču male paketiće narendane bundeve.

U posudi prosejte brašno i dodajte suve sastojke osim šećera.

U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok ne povećaju svoj obim i dok se ne stvori vazdušast krem. Dodajte ulje i ponovo promešajte.

Dodajte narendanu bundevu. Na kraju dodate u porcijama suve sastojke. Promešajte sve špatulom.

Podelite smesu za kolač u dve posude. U jednu dodajte kakao.

Namažite i brašnom pospite kalup za kolač.

Počnite da ređate dve smes, stavljajući po dve kašike od svake. Sipajte na jedno te isto mesto da bi se dobile šare.

Stavite kolač u rernu zagrejanu na 170 stepeni sa ventilatorom i pecite 30 minuta dok ne bude gotovo. Otvorite rernu i ostavite kolač sa bundevom unutra još 5 minuta.

Nakon što se ohladi izvadite ga iz kalupa i prelijte istopljenom tečnom čokoladom. Odozgo pospite mlevenim orasima.

Sjajan vazdušast i sočan jesenji kolač sa bundevom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: