Način pripreme
Narendajte bundevu. Možete da koristite narendanu zamrznutu bundevu, kao ja u ovom slučaju. Uvek imam u zamrzivaču male paketiće narendane bundeve.
U posudi prosejte brašno i dodajte suve sastojke osim šećera.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, dok ne povećaju svoj obim i dok se ne stvori vazdušast krem. Dodajte ulje i ponovo promešajte.
Dodajte narendanu bundevu. Na kraju dodate u porcijama suve sastojke. Promešajte sve špatulom.
Podelite smesu za kolač u dve posude. U jednu dodajte kakao.
Namažite i brašnom pospite kalup za kolač.
Počnite da ređate dve smes, stavljajući po dve kašike od svake. Sipajte na jedno te isto mesto da bi se dobile šare.
Stavite kolač u rernu zagrejanu na 170 stepeni sa ventilatorom i pecite 30 minuta dok ne bude gotovo. Otvorite rernu i ostavite kolač sa bundevom unutra još 5 minuta.
Nakon što se ohladi izvadite ga iz kalupa i prelijte istopljenom tečnom čokoladom. Odozgo pospite mlevenim orasima.
Sjajan vazdušast i sočan jesenji kolač sa bundevom.
Nek vam je slatko!