Način pripreme
Za ovaj ukusan kolač sa sitnim sirom prvo razdvojimo žumanca od belanaca u dve posude. Belanca mutimo mikserom u sneg, dok postepeno u njih dodajemo 50 g šećera.
Žumanca mutimo mikserom sa 50 g šećera. Dodajemo maslac i nastavljamo mućenje.
Nakon toga dodajemo dve kašike griza, sok od limuna, borovnice i sitan sir i mešamo dobro drvenom varjačom.
Na kraju sipamo umućena belanca veoma pažljivo, mešajući sasvim lagano silikonskom špatulom. Treba da dobijemo vazdušastu, laganu konzistenciju.
Tako gotovu smesu sipamo u kalup sa dnom koje se skida, a koji smo prethodno namazali maslacem i posuli grizom.
Odozgo raspoređujemo kiselu pavlaku, u koju smo stavili narendanu koru limuna.
Pečemo u rerni na 160 stepeno dok ne dobije zlatastu preplanulost. Ispečen dijetalni kolač ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Sklanjamo prsten kalupa. Po želji ukrašavamo.
Uveravamo vas da se neodoljivi ukusan kolač bez brašna topi u ustima!