Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase

Veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase

Potrebitel#182240Potrebitel#182240
Početnik
527
Veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ako se još pitate da li da pripremite drugačiji pileći frikase, savetujemo vam da se okrenete pozitivnom odgovoru"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada (veća)
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • vegeta - 1 supena kašika
  • teleći bujon - 1 kockica (slaniji)
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 3 listića
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • sušeno povrće - 3 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • topljeni sir - 3 trouglića
  • majonez - 3 supene kašike, Krasi
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
  • jaja - 2 komada (samo žumanca)
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljam da se skuvaju pileći bataci. Kada se dobila pena (ja ne sklanjam penu, već menjam vodu), promenila sam vodu, uklonila njihovu kožicu i ponovo sam ih stavila da se kuvaju dok se nisu u potpunosti skuvali.

U bujon sam dodala soja sos, vegetu, biber, kockicu telećeg bujona, lovorov list, dimljenu alevu papriku i sušeno povrće.

Kada su se bataci skuvali, izvadila sam ih u posudu da se ohlade, a za to vreme sam procedila bujon. Očistila sam batake od kostiju na male komade.

Bujon postaje unikatan!

I ovde dolazi različito!

U duboki tiganj sa nelepećim premazom stavila sam maslac, dodala sam topljeni sir i majonez i energično sam mešala dok se nije dobila homogena smesa, nakon toga sam dodala 2 supene kašike brašna i 3 kutlače proceđenog bujona i ponovo mešanje.

Kada se zgusnulo, ponovo 2 supene kašike brašna i bujona i ponovo mešanje, a posle sam dodala samo bujon dok nisam dobila željenu gustinu (malo tečnija konzistencija), nakon toga u ukusni frikase sam dodala meso.

U međuvremenu sam umutila kiselo mleko u 2 žumanca i limunovom soku (može i sa jabukovim sirćetom).

Nakon dodavanja piletine i gotove zaprške, kutlačom uzimam bujon i lagano mešam sa zaprškom i kada su dostigli jednaku temperaturu, pomešala sam zapršku sa frikaseom.

Nadam se da će vam se dopasti ovo veoma ukusan, drugačiji Pileći frikase.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: