Način pripreme
Retro kolač od jabuka sa grizom koji će vam očarati svojom aromom.
U posudi se pomešaju brašno, prašak za pecivo, griz i šećer.
U narendane jabuke se dodaje pet kašika šećera, cimet i orasi.
Maslac se topi.
Posuda veličine 30 cm se pokriva papirom za pečenje. Dno se maže delom maslaca.
Posipa se trećina suva smese. Preko nje se raspoređuje trećina smese od jabuka. Posipa se maslacem. Sledi suva smesa, jabuke, maslac i opet suva smees i završava se jabukama, a kolač sa grizom se naprska dobro maslacem.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni.
Dok je još topao kolač od jabuka se posipa šećerom u prahu.
Ostavlja se da se ohladi i onda se seče.
Nek vam je slatko uz ovaj retro kolač!
Beleška: Šolja je zapremine 250 ml.