Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Peckane domaće paprike u tegli

Peckane domaće paprike u tegli

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Peckane domaće paprike u tegli
Fotografije: Rumyana milcheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Veoma ukusne paprike sa slatko kisleim ukusom, blago ljute, jednostavno neodoljive!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 - 14 komada, domaće, crvene
  • celer - 1 kašika, naseckani zeleni deo
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber - 4 - 5 zrna
  • ulje - 6 kašika
  • sirće - 4 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U suve i čiste tegle stavite prvo zeleni deo celera, koji ste prethodno iseckali na sitno, zatim čenove belog luka, zrna bibera, ulje, sirće, šećer i so. Ostavite teglu na toplom, blizu vatre.

Operite paprike i odsecite im drške. Samo lagano ih pecite na ringli šporeta i odmah nakon toga ih stavljajte u teglu sa začinima i sabijajte ih, da ima što manje vazduha između njih.

Čim se tegla napuni, odmah je zatvorite dobro i dok su paprike još uvek vrele, prokuvajte tegle, da se stvori vakum na poklopcu.

To učinite tako što tegle poređajte u pleh, okrenute poklopcima na dole.

Sipajte vodu do nivoa širokog dela tegle - samo da prekrijete poklopac i pleh stavite na vatru.

Kuvajte 10 minuta.

Napomena: Ove količine su za jednu teglu

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: