Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Peckane ljute paprike sa marinadom

Peckane ljute paprike sa marinadom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5342021k
Peckane ljute paprike sa marinadom
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
"Lično mogu da ih jedem i onako, samo sa hlebom, ali kao dodatak mesu ili jelu su neverovatne!"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 1 kg
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 i 1/2 kašika
  • šargarepa - 3 komada, tanke
  • peršun - i mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Hajde da probudimo apetit!

Lično mogu da ih jedem i onako, samo sa hlebom, ali kao dodatak mesu ili jelu su neverovatne!

Može se praviti sa različitim ljutim papričicama, trebalo bi malo da se zapeku (ispuckaju), ja to radim u tiganju na šporetu. Pogodne su za zimnicu ako ih stavimo u tegle, ali se mogu i brzo jesti.

U teglu na dno stavite seckani beli luk, seckanu šargarepu, peršun i mirođiju, po želji, zatim papričice, opet mešavinu belog luka i peršuna/mirođije i opet papričice dok se tegla ne napuni.

Marinada:

U šerpu sipajte šolju vode, sirće, šećer, so i ulje. Stavite lonac na šporet da smesa provri. Nakon što se so i šećer istope, sipajte marinadu u tegle punjene pečenim ljutim papričicama. Odmah ih zatvorite i okrenite naopačke, a nakon što se ohlade, čuvajte na hladnom mestu.

Jasno je za direktnu konzumaciju, tako sam ih danas spremala. Sve proizvode pomešam u odgovarajuću posudu, napunim i ostavim da odstoje nekoliko sati, da se upoznaju sa začinima, da upiju marinadu.

Napomena: Papričice se izbodu drvenim štapićem za ražnjiće ili čačkalicom, može nožem ili viljuškom, pre nego što se stave u teglu ili posudu.

Želim vam čaroban dan i uživajte u mojim peckanim ljutim paprikama sa marinadom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: