Sirove ljute paprike u tegli

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
23/08/2019
"Bez kuvanja, bez pečenja - jednostavno super ukusne ljute paprike u teglama "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano369
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za 1 malu teglicu
  • papričice - 1 šaka
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 i 1/2 kašičica
  • sirće - do 1/2 tegle
  • peršun - nekoliko strukova, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Predivno je kada imate teglicu ljutih paprika sa jedinstvenim antibakterijskim dejstvom tokom hladnih zimskih dana. Pripremaju se za samo nekoliko minuta, a imate ih tokom cele zime.

Uberite iz bašte ili kupite na pijaci šarene ljute papričice (narandžaste i crvene). Odsecite im drške i dobro ih operite.

Prema količini papričica odredite i broj tegli, koje će vam biti potrebne - otprilike 1 šaka papričica za 1 teglu. Koristite manje tegle (270 g). Operite tegle i osušite ih. Veoma je važno da budete sigurni da su poklopci svih tegli ispravni i da će dobro zatvoriti.

Poređajte ravnomerno u tegle žute i crvene paprike - ni mnogo ni malo. U svaku teglu sipajte 1 kašičicu soli i kašičicu i po šećera. Odozgo možete staviti nekoliko strukova peršuna, po želji.

Nakon toga sipajte do pola tegle sirće i dopunite vodom. Dobro zatvorite tegle i promućkajte, da se uverite da su dobro zatvorene i da se rastvore šećer i so. Prepuručljivo je da se tegle promućkaju svakog dana bar jednom i da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.

Nakon 3-4 nedelje papričice su spremne za konzumaciju. Nakon prve i tokom druge nedelje postoji mogućnost da se tečnost u teglama zamuti, ali će se tokom narednog perioda izbistriti uz konstantno mućkanje svakog dana.

Veoma jednostavan i brz recept za pripremu hrskavih, sirovih, ljutih paprika u tegli bez kuvanja. Prekrasna dopuna za ukusna topla jela tokom zime!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar