Način pripreme
Kinoa je super hrana u kojoj se nalazi devet esencijalnih aminokiselina i kompleksan je izvor proteina (belančevina). Samo jedna šolja kinoe sadrži 8 g proteina, 5 g vlakana, magnezijum, folnu kiselinu i omega-3 masne kiseline za zdravo srce.
Ima antiupalno dejstvo ima pozitivno dejstvo na krvne sudove. Budući da ne sadrži gluten kinoa je pogodna za ljude koji su na bezglutenskoj dijeti.
Prvo: Operem kino u nekoliko voda.
Nakon toga stavijam kinou u malu šerpu ili posudu, skuvam, onako kako se kuva pirinač, oko 15 minuta, bacam suvišnu vodu.
Na ringli na tiganju dinstam isečene na sitno luk, papriku, začinjene biberom, dok ne omekšaju, nakon dva, tri minuta su gotovi i ostavljam ih da se ohlade.
Sledeći korak: narendam na krupno tikvicu i kačkavalj, isečem na sitno šunku, peršun i nanu. Dodajemo u tikvice i kačkavalj dinstanu luk i papriku.
Pomešam sve sastojke, promešam. Raspoređujem smesu u kalupe za mafine.
Stavljam da se peku slani mafini u rerni na 200 stepen 30 minuta.