Način pripreme
Rerna 200 stepeni;
Pljosnata posuda pokrivena papirom za pečenje.
Krompirići se očiste, oljušte i ako su od starog krompira, iseku se na debele kriške.
Blanširaju se u kipućoj posoljenoj vodi 3-4 minuta. Izvada se rešetkastom kašikom, dobro se ocede.
Stavljaju se u duboku veliku najlon kesu i prelivaju se sa 4 kašike maslinovog ulja. Protresu se nekoliko puta, da se dobro razmažu.
Razmazan krompir se sipa u posudu za pečenje na papir za pečenje i posipa se obilno prezlama, tako da se one svuda zalepe po njima.
Raspoređuju se pojedinačno i posipaju se solju, alevom paprikom, feferonima, biberom, majčinom dušicom i prstohvatom-dva origana.
Stavljaju se u rernu i peku se dok ne bude hrskava korica oko 30 minuta.
Ovi hrskavi pečeni krompirići mogu da se serviraju kao garnirung ili samostalno sa svežom zelenom salatom.