Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Hrskavi pečeni krompirići

Hrskavi pečeni krompirići

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Hrskavi pečeni krompirići
Fotografije: marcheva14
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Hrskavi krompirići, ali bez prženja - eto šta možemo da jedemo svaki dan, a da nam ne dosadi"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • beli luk - 1 kašika, suv
  • luk - 1 kašika, suv
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - za posipanje
  • biber - za posipanje
  • tucana aleva paprika - 2 - 3 prstohvata, suvi (po izboru je, jer je jako ljuto)
  • origano - 2 - 3 prstohvata
  • majčina dušica - 2 - 3 prstohvata
  • prezle - obilno
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 200 stepeni;

Pljosnata posuda pokrivena papirom za pečenje.

Krompirići se očiste, oljušte i ako su od starog krompira, iseku se na debele kriške.

Blanširaju se u kipućoj posoljenoj vodi 3-4 minuta. Izvada se rešetkastom kašikom, dobro se ocede.

Stavljaju se u duboku veliku najlon kesu i prelivaju se sa 4 kašike maslinovog ulja. Protresu se nekoliko puta, da se dobro razmažu.

Razmazan krompir se sipa u posudu za pečenje na papir za pečenje i posipa se obilno prezlama, tako da se one svuda zalepe po njima.

Raspoređuju se pojedinačno i posipaju se solju, alevom paprikom, feferonima, biberom, majčinom dušicom i prstohvatom-dva origana.

Stavljaju se u rernu i peku se dok ne bude hrskava korica oko 30 minuta.

Ovi hrskavi pečeni krompirići mogu da se serviraju kao garnirung ili samostalno sa svežom zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: