Kokoške u teglama

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
171
312
19/10/2020
"Zima može da bude ukusnija, ako imate pripremljene kokoške u teglama, koje samo čekaju da se pretvore u fantastičan obrok."
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kokoške - 5 komada
  • biber - 2 kesice, u zrnu
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kokoške operite i očistite veoma dobro, pa ih nasecite na komade.

U veliki pleh stavite kokoške, ulje i njihovu sopstvenu masnoću, nasečenu na sitno, da se prže. Meso upržite dok lagano ne porumeni, posolite ga i mešajte.

Kada kokoške ostanu samo na masnoći, komade, dok su još topli ređajte u tegle, rasporedite masnoću podjednako u tegle, pospite zrna bibera. zatvorite poklopcima i kuvajte tegle od 3 do 3 i po sati.

Recept za koji treba dosta vremena, ali je zimi ovo meso veoma ukusno, spremno za upotrebu kao meze ili za bilo koje jelo po vašem izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar