Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Dunavska salata u teglama za zimu

Dunavska salata u teglama za zimu

Tanya KiryazovaTanya Kiryazova
Početnik
215
Dunavska salata u teglama za zimu
Fotografije: Tanya Kiryazova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
"Da li ste znali da priprema savršene zimske salate zapravo počinje mnogo ranije - krajem leta"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg
  • paprike - 2 kg
  • zeleni paradajz - 2 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • vinsko sirće - 800 ml
  • ulje - 200 ml
  • šećer - 600 g
  • so - 300 g
  • celer - 1 veza
  • peršun - 1 veza
  • biber - 5 g, u zrnu
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paprike, zeleni paradajz i kupus, a šargarepu narendajte.

Od sirćeta, šećera, ulja i soli pripremimo marinadu, pomešamo proizvode i prokuvamo.

U vrelu masnoću staviti iseckano povrće, ostaviti 2-3 minuta, pa promešati i izvaditi rešetkastom kašikom.

U prodinstano povrće dodajte seckani peršun i celer, kao i začine.

Napunite tegle Dunavskom salatom. Sipajte marinadu i sterilišite 5 minuta.

Dunavska salata je spremna za konzumaciju posle 20 dana.

U sezoni turšija, obavezno isprobajte i naše recepte za carsku turšiju, paradajz-paprike punjene kupusom šargarepom ili ove pečene paprike u teglama za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: