Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, dve vanile i kašičicom praška za pecivo.
Dodajte šećer, jaje i na parčiće isečen hladan maslac.
Zamesite meko testo sa maslacem. Zavijte ga u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.
Isecite jabuke na kriške. Pospite ih sa dve kašike braon šećer i nekoliko kapi soka od limuna.
Razvijte ohlađeno testo za pitu (paj) na parčetu papira za pečenje.
Prebacite u posudu za pečenje (ako koristite okruglu da je 24 cm, ako je pravougaona 19/28 cm). Oformite visoku ivicu.
Izbušite dno viljuškom i sipajte džem od šljiva. Rasporedite ga ravnomerno, a preko njega poređajte blago preklopljenim kriškama jabuka.
Ispecite pitu sa maslacem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta.
Nakon što izvadite pitu od jabuka iz rerne, odmah prebacite pecivo na rešetku.
Pospite pitu sa maslacem i ređanim jabukama šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!