Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa maslacem i ređanim jabukama

Pita sa maslacem i ređanim jabukama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Pita sa maslacem i ređanim jabukama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Neverovatna pita sa maslacem i ređanim jabukama - za koga će biti poslednje parče"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 230 g
  • maslac - 110 g
  • šećer - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • vanila - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • za garniranje
  • džem od šljiva - 200 g
  • jabuke - 2 komada
  • šećer - 2 kašike, braon
  • sok od limuna
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, dve vanile i kašičicom praška za pecivo.

Dodajte šećer, jaje i na parčiće isečen hladan maslac.

Zamesite meko testo sa maslacem. Zavijte ga u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.

Isecite jabuke na kriške. Pospite ih sa dve kašike braon šećer i nekoliko kapi soka od limuna.

Razvijte ohlađeno testo za pitu (paj) na parčetu papira za pečenje.

Prebacite u posudu za pečenje (ako koristite okruglu da je 24 cm, ako je pravougaona 19/28 cm). Oformite visoku ivicu.

Izbušite dno viljuškom i sipajte džem od šljiva. Rasporedite ga ravnomerno, a preko njega poređajte blago preklopljenim kriškama jabuka.

Ispecite pitu sa maslacem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30-35 minuta.

Nakon što izvadite pitu od jabuka iz rerne, odmah prebacite pecivo na rešetku.

Pospite pitu sa maslacem i ređanim jabukama šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: