Način pripreme
U posudu izlomite jaja, dodajte šećer i umutite ih do glatke smese.
Dodajte istopljeni i lagano prhlađeni maslac i 3 kašike svežeg mleka.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Brašno dodajte u porcijama u smesu sa jajima. Dodajte i čokoladu otopljenu na pari.
Aromatizujte smesu za kolač prstohvatom narendane kore limuna i kesicu vanilin šećera.
Prekrijte tepsiju prečnika 28 cm papirom za pečenje. Sipajte smesu u tepsiju. Poređajte jabuke nasečene na kriške da se malo preklapaju.
Ostavite ukusni čokoladni kolač oko 30 minuta da odmori i nakon toga ga ispecite u rerni sa uključenim ventilatorom, zagrejanoj na 170 stepeni.
Pripremljeni kolač sa jabukama ohladite na rešetci i pospite šećerom u prahu.
Prijatno uz ovaj čokoladni kolač sa jabukama!