Način pripreme
Stavite kvasac i kašiku šećera u toplu vodu, promešajte dobro, pokrijte krpom i ostavite na toplom 10-15 minuta, da se aktivira.
Brašno se proseje, pravi se udubljenje u sredini i sipa se kvasac, ulje i sveže mleko. Dodaju se so i šećeer, promeša se kašikom.
Ako je potrebno dodaje se još brašna, zamesi se meko i elastično testo koje se ostavlja na toplom oko 30-60 minuta dok ne udvostruči svoj obim.
U međuvremenu zagrejte ulje u zapržite luk na kratko, dodajte mleveno meso i kuvajte dok se polu ne izdinsta. Začinite začinima po želji.
Podelite testo na jednake loptice, razvijte i oblikujte pidee.
Stavite u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i garnirajte mlevenim mesom. Stavite kriške paprike, namažite umućenim žumancem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Po želji malo pre nego što izvadite pidee iz rerne, možete da razbijete odozgo po jedno jaje i da pospete narendanim kačkavaljem.