Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pogače čamci sa mlevenim mesom, jajima i sirom

Pogače čamci sa mlevenim mesom, jajima i sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Pogače čamci sa mlevenim mesom, jajima i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
25/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Samo mama i baba mogu da naprave ove đakonije"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 komad, suvi
  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 50 ml, za kvasac
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 1 komada
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • mleveno meso - 200 g
  • čubar
  • peršun
  • žumanca - za mazanje sa 1 kašikom ulja
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi kvasac se promeša sa toplom vodom i šećerom, ostavljamo da naraste. Posle se sipa u brašno, dodaju se i ostali sastojci, zamesi se srednje meko testo. Pokriva se krpom i ostavlja se da naraste 30 minuta.

Naraslo testo se deli na loptice (kod mene 4 komada) i svaka se razvija u elipsu. Krajevi se savijaju na unutra, da se oblikuje čamac sa ivicama.

U posudi se promešaju jaja sa namrvljenim sirom i isečenim peršunom. Mleveno meso se zamesi sa začinima. Dva čamca se pune mlevenim mesom, druga dva sirom i jajima.

Poređaju se posudu za pečenje namazanu uljem, krajevi se mažu umućenim žumancem sa malo ulja i posipaju se semenke po ivici. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Malo pred kraj se posipaju narendanim kačkavaljem i ponovo se zapeku samo odozgo.

Idealan doručak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti