Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Turski pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Turski pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Turski pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Od danas sanjamo o sutrašnjem doručku, koji će biti ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika, meki
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje (10 g)
  • kiselo mleko - 220 g
  • brašno - 4 šolje
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada (žumance, za mazanje)
  • ulje - 5 kašika
  • nadev
  • topljeni sir - 4 trouglića
  • mleveno meso - 400 g
  • majčina dušica
  • origano
  • luk - 1 glavica
  • kumin
  • jaje - 1 komad
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte prašak za pecivo i kiselo mleko. Dodajte ostale sastojke i zamesite testo.

Podelite na 4 dela, razvijte u elepsasti olik dužine 30 cm i širine - 14 cm.

Pomešajte jaje, luk, mleveno meso, kačkavalj, začine i topljeni sir. Promešajte viljuškom.

Rasporedite nadev preko svakog pidea. Podignite i uvrnite krajeve.

Poređajte pice u posudu za pečenje, namažite žumancem i pospite origanom.

Pecite turski pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem 25 minuta na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: