Način pripreme
U posudi umutite jaja i šećer u gustu penu pomću miksera.
Prosejte brašno sa vanilom i u porcijama dodajte u umućena jaja
Od umućene smese odvojte u dve posudice po nekoliko kašika. Jednu odvojenu smesu obojte tamnije kakaom, a drugu ostavite jedan ton svetliju.
Postavite veliki pleh od rerne parčetom papira za pečenje. Napunite špric svetlijom smesom i napravite nepravilne krugove različite veličine.
Oivičite ih tamnijom smesom. Stavite pleh u rernu zagrejanu na 200 stepeni i ispecite šare dva minuta. Izvadite pleh i sipajte preostalu smesu preko šara.
Pecite rolat na 200 stepeni 5 minuta. Okrenite gotov rolat na krpu i uvijte zajedno sa njom u rolat. Ohladite.
Dok se sladak rolat hladi, napravite krem. Sipajte sveže mleko u malu šerpu. Dodajte šećer, žumanca i skrob. Stavite posudu na zagrejanu ringlu i počnite da mešate odmah žičanom mutilicom dok se krem ne zgusne.
Sklonite gotov krem sa vatre. Dodajte nalomljenu čokoladu i mešajte energlično smesu dok ne postane homogena.
Uvijte ohlađeni rolat, namažite ga obilno ohlađenim čokoladnim kremom i uvijte ponovo u rolat.
Ohladite rolat sa leopard šarama i čokoladnim kremom veoma dobro, pre nego što ga isečete.
Nek vam je slatko!