Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Špikovana svinjska kolenica u multikukeru

Špikovana svinjska kolenica u multikukeru

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Špikovana svinjska kolenica u multikukeru
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
320 min.
Ukupno
335 min.
Porcije
4
"Kada želite da vam se svinjska kolenica topi u ustima - probajte da je spremite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, kolenica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • celer - 1/2 glavice
  • krompir - 1 kg
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite svinjsku kolenicu masnoćom i začinima. Oštrim nožem napravite razreze u mesu i špikujte ga sa malo belog luka. Po želji možete da stavite u multikuker i celu neoljuštenu glavicu belog luka. Dodajte krupno isečeno povrće, so, biber i malo aleve paprike.

Po želji dodajte maslac. Stavite ceo krompir ili krupno isečen. Kuvajte jelo oko 5 sati. Ne dodaje se još vode, jer je meso i povrće puštaju.

Prebacite sastojke u odgovarajuću posudu za pečenje i zapecite kratko, da uhvati hrskavu koricu vaša špikovana svinjska kolenica.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: