Konzervirani paradajz i šargarepa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Konzervirani paradajz i šargarepa
Fotografije: Yanitsa Nikolova
24/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
"Obezbedite konzervirani paradajz i šargarepu za zimu - i ne samo to - možete da kuvate različite ukusne specijalitete, a oni će biti vaš tajni sastojak"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg, crveni
  • šargarepa - 5 komada
  • paprika - 2 komada, slatka
  • ljute papričice - 3 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz, šargarepu i paprike se operu i očiste. Šargarepa se iseče na kolutove ili na sitne komadiće. Paprike nasecite na isti način. Odvojite 1 kg od paradajza i isecite ga na sitne komade ili ga narendajte bez ljuske.

Posolite, dodajte šargarepu i papriku. Dobro promešajte. Sipajte smesu paradajza u teglu za kompot ili sa poklopcem na zavrtanje.

Zatim preostala 2 kg paradajza isecite na polovine, ili ako su manji, ostavite ih cele, oljušti te ih i rasporedite u tegle.

Paradajz ne treba ostavljati da bude suv, stavite mešavinu paradajza do gornjeg reza tegle.

Zatvorite tegle poklopcima i kuvajte ih 20 minuta nakon što voda proključa. Zatim okrenite poklopcima na dole dok se ne ohlade.

Ovako pripremljena zimnica idealna je za pripremu variva i đuveča, čorbi i drugih jela tokom zime.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: