Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Domaći konzervirani kjopoolu

Domaći konzervirani kjopoolu

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Domaći konzervirani kjopoolu
Fotografije: Iskra
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Ovaj domaći kjopoolu ne ostaje mnogo dugo u teglicama"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 6 kg
  • zelena paprika - 7 i 1/2 kg
  • ulje - 75 ml
  • šećer - 90 g
  • sirće - 120 ml
  • beli luk - 9 čenova
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ispečemo papriku i patlidžan. Ogulimo ih, i sameljemo ih mašinicom.

U šerpi pomešamo ulje, šećer i sirće. Kada provru, dodajemo patlidžan i papriku.

Dobijenu smesu pržimo otprilike sat, sat i po vremena dok se malo ne zgusti.

Kada je gotovo, dodajemo izgnječeni beli luk i so, i mešamo još desetak minuta.

Raspoređujemo domaći kjopoolu u male tegle koje kuvamo desetak minuta.

Nadam se da će vam se dopasti moj domaći konzervirani kjopoolu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: