bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od mariniranog belog grožđa

Turšija od mariniranog belog grožđa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
787
575
Turšija od mariniranog belog grožđa
Fotografije: Zoritsa
1 / 7
24/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje4 min.
Ukupno14 min.
Porcije1
"Živeli svima, koji su ove godine napravili našu omiljenu turšiju od mariniranog belog grožđa"

Potrebni sastojci

  • ZA 1 TEGLU
  • belo grožđe - veliko, bez semenki
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • jabukovo sirće - do donje linije tegle
  • biber - 6 zrna
  • limun - list divljeg limuna
  • rozetla - list
  • korijander - 1 kašičica
  • kim - 1 kašičica
  • seme slačice - 1 kašičica
  • mirođija - 1 cvet
  • ruzmarin - stabljika
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno svake tegle nalijte sirće do linije, dodajte kašiku šećera, 1 kašičicu soli, 5 - 6 zrna crnog bibera, 1 kašičicu semena slačice, korijandera i kima, 1 cvet kopra, list rozetle i divlji list limuna.

Tegle se pune belim grožđem bez semenki, opranim i očišćenim od drški, dodajte grančicu ruzmarina i dolijte vodu.

Zatvaraju se unapred iskuvanim poklopcima.

Prebacite tegle u lonac sa debelom krpom na dnu.

Prelijte tegle hladnom vodom, koja treba da pokrije 2-3 prsta iznad poklopaca.

Nakon što voda proključa, merite vreme 4 minuta i sklonite tegle iz ključale vode.

Okrenite tegle poklopcima na dole.

Nakon hlađenja čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: