Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od belog luka

Turšija od belog luka

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Turšija od belog luka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
"Neverovatna turšija, za koju vas izazivamo da probate"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 20 glavica, svežiji
  • peršun - 2 veze
  • mirođija - 2 veze
  • za salamuru
  • voda - 1 l
  • so - 50 g
  • sirće - 250 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom. Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta.

Kada isipate poslednju vodu, polako ređajte red sitno iseckanog peršuna i mirođije, pa red belog luka. Pomešajte sastojke sa salamurom i prokuvajte ih 3-4 minuta. Ostavite da se salamura ohladi i prelite beli luk sa zelenim začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: