Kora za torte sa vanilom

ažurirano:
Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
17524592
Kora za torte sa vanilom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ako želite da pripremite neodoljivu tortu, koja se topi u ustima, krenite sa pripremom kore za tortu sa vanilom."

Potrebni sastojci

  • brašno - 140 g belo, pšenično
  • šećer - 140 g kristal
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 12 g
  • vanila - 4 kesica
  • suncokretovo ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć miksera, u dubokoj posudi, umutite jedno po jedno jaje (4 komada).

Dobro ih izmiksujte, da dobijete belu, vazdušastu strukturu.

Nakon toga dodajte šećer (140 g) i mutite na srednjoj brzini, dok se kristali šećera ne istope.

Dodajte suncekrotovo ulje (50 ml). Mutite kratko i dodajte prašak za pecivo (12 g) i 4 kesice vanile.

Prosejte brašno (140 g). Smanjite brzinu miksera na najmanje i iz nekoliko porcija dodajte brašno.

Kada je smesa za kore sa vanilom gotova, uzmite tepsiju sa teflonskim dnom. Obložite je papirom za pečenje i sipajte smesu u tepsiju.

Pecite koru na 180 stepeni oko 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Napravite proveru čačkalicom.

Izvadite gotovu koru za tortu sa vanilom i ostavite je da se potpuno ohladi, pre nego što je presečete i krenete sa sklapanjem torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Super! Probala sam i jako je lepo samo 2 predloga imam. Za moj ukus je malo preslatka kora pa bih umesto vanilin šećera stavila ekstrakt od vanile. Svakako za one koji prvi put probaju recept nek naprave originalno pa vide za sebe neko voli kad je baš onako slatko. Takođe za moju rernu je 30 minuta bilo i više nego dovoljno, 45 bi bilo previše. Preporucujem da se stavi tajmer na 30 pa da se proveri dal treba jos. Al svakako jako ukusne kore, mekane teksture i idealne za bilo koje punjene. Jednostavno i brzo za pravljenje. Sve preporuke!
17.01.2025 21:30