Način pripreme
Aktivirajte kvasac u mlakoj vodi sa 1 kašičicom šećera i 1-2 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta.
Mikserom umutite jaja (bez jednog belanca) i šećerom. Belance odvojite za premazivanje kiflice. Dodajte ugrejano mleko, rastopljenu i ohlađenu masnoću, prstohvat soli, vanilu i smesu sa kvascem. Po želji možete dodati i rendanu koru od pomorandže ili limuna.
Počnite da dodajete po malo od brašna. Kad postane teško da se muti mikserom, prebacijte testo na radnu površinu i mesite sa preostalim brašnom.
Zamesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe bar 1 sat.
Za to vreme pripremite nadev. Zapecite u suvom tiganju orahe 3-4 minuta. Nakon što se ohlade stavite u blender zajedn sa medom i kakaom.
Meljite kratko koliko da se pomešaju sastojci.
Rasporedite gotovo testo na 4 dela. Svaki razvucite u krug i isecite na trouglove. Stavite po 1 kašičicu nadeva i uvijte kiflice. Možete probati i sa drugim nadevom - po ukusu.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite ponovo da nadođe 20-30 minuta.
Umutite belance i namažite sa njim milbrot kiflice.
Pospite šećerom i pecite milibrot kiflice u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta dok ne budu gotove.
Prijatno!