Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa zaprženom bundevom

Bundevara sa zaprženom bundevom

Bundevara sa zaprženom bundevom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
29/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bundevara je još ukusnija kada je bundeva zapržena, kažemo vam da znate"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite bundevu. Narendajte je na krupno renda. Stavite je u šerpu zajedno sa šećerom i polovinom ulja.

Zapržite je oko 15 minuta ili dok ne počne blago da omekšava. Nekoliko minuta pre nego što iskljućite stavite cimet. Sklonite sa ringle i sačekajte da se blago ohladi.

Stavite preostalo ulje i promešajte.

Otvorite kore za pitu. Uzmite dve kora, pospite bundevom i uvijte u rolat.

Stavite u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Ponovite proceduru dok se ne potroši količina.

Gotove rolate pospite sa malo ulja i šećera.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite bundevaru dok ne postane zlatasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: