Način pripreme
Zapecite lešnike u suvom tiganju 5-6 minuta uz neprestano mešanje. Ostavite ih da se ohlade i sameljite ih u blenderu.
Narendajte koru pomorandže na fino rende.
Sameljite keks. Istopite maslac.
U kalupu sa ivicom koja se skida (24-26 cm) pomešajte keks, lešnike, koru pomorandže i maslac. Promešajte sve i oformite koru. Stavite u frižider na 30 minuta.
Za to vreme spremite krem. Natopite želatin u 50 ml hladne vode.
Pomešajte kiselu pavlaku sa kikiriki puterom i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Ako kikiriki puter nije zaslađen dodajte i 3-4 kašike šećera u prahu.
Nabubreli želatin istopite u posudi na pari. Čim postane tečan dodajte ga u krem i mešajte dok se potpuno ne usvoji.
Dodajte gotov krem u koru i zaravnite špatulom. Stavite u frižider na oko sat vremena.
Nalomite čokoladu, dodajte pavlaku i maslac. Stavite ih u posudu na pari i mešajte dok se čokolada ne istopi i smesa ne postane homogena.
Ovom glazurom prelijte tortu.
Isecite pomorandžu na parčiće i ukrasite kikiriki tortu prema vašim preferencijama.
Pokrijte je folijom i stavite u frižider na još nekoliko sati.
Nek vam je slatko!