Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa kikiriki kremom

Torta sa kikiriki kremom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta sa kikiriki kremom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ni korak dalje - to je naša torta sa kremom od kikirikija i ne damo je nikome - evo vam recept, spremite vašu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 330 g, kakao
  • lešnici - 50 - 60 g, mleveni
  • maslac - 125 g
  • pomorandža - 1 komad, samo kora
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kikiriki puter - 350 g (zaslađeni)
  • želatin - 1 pakovanje
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g (prirodna)
  • pavlaka - 100 ml
  • maslac - 1 kašika
  • za garniranje
  • pomorandža - 1 komad
  • čokoladne dražeje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite lešnike u suvom tiganju 5-6 minuta uz neprestano mešanje. Ostavite ih da se ohlade i sameljite ih u blenderu.

Narendajte koru pomorandže na fino rende.

Sameljite keks. Istopite maslac.

U kalupu sa ivicom koja se skida (24-26 cm) pomešajte keks, lešnike, koru pomorandže i maslac. Promešajte sve i oformite koru. Stavite u frižider na 30 minuta.

Za to vreme spremite krem. Natopite želatin u 50 ml hladne vode.

Pomešajte kiselu pavlaku sa kikiriki puterom i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Ako kikiriki puter nije zaslađen dodajte i 3-4 kašike šećera u prahu.

Nabubreli želatin istopite u posudi na pari. Čim postane tečan dodajte ga u krem i mešajte dok se potpuno ne usvoji.

Dodajte gotov krem u koru i zaravnite špatulom. Stavite u frižider na oko sat vremena.

Nalomite čokoladu, dodajte pavlaku i maslac. Stavite ih u posudu na pari i mešajte dok se čokolada ne istopi i smesa ne postane homogena.

Ovom glazurom prelijte tortu.

Isecite pomorandžu na parčiće i ukrasite kikiriki tortu prema vašim preferencijama.

Pokrijte je folijom i stavite u frižider na još nekoliko sati.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: