Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica u Air Friyer-u

Pica u Air Friyer-u

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pica u Air Friyer-u
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
14 min.
Ukupno
49 min.
Porcije
2
"Čim smo i picu uspeli da napravimo u air friyer-u, drugi aparat nam zaista ne treba"

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 250 g, tip 500
  • voda - 125 ml
  • kvasac - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • nadev
  • spanać - 2 šolje, svež
  • beli luk - 1 čen, mleven
  • mocarela - ½ šolje, rendani sir
  • kačkavalj - ¼ šolje, rendan
  • parmezan - 2 supene kašike
  • origano - 1/4 kašičice, suv
  • so
  • biber - sveže samleven
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažemo vam picu sa spanaćem i sirom za pripremu u Air friyer-u.

Možete koristiti gotovo testo za picu 250 g ili da sami pripremite. Daću vam varijantu za testo za picu, količine je malo više, možete ga zamrznuti i pripremiti još jednu ukusnu domaću picu.

Prvo napravite testo za picu, stavite brađno, kvasac i so u posudu i mešajte zajedno, nakon toga napravite udubljenje u centru.

Dodajte maslinovo ulje i veći deo vode, dobro promešajte, dodajte preostal vodu koliko je potrebno. Različita brašna se mogu razlikovati što se tiče odnosa vode.

Mesite 5 minuta dok ne postane glatko - koristite stojeći mikes i nastakve za testo ili ručno. Pokrijte posudu streč folijom i ostavite pola sata da nadođe.

Operite listove spanaća. Ako koristite veliku količinu, dinstajte spanać u tiganju sa solju i biberom. Poklopite i ostavite da se krčka oko 4 minuta. Nakon toga dobro ocedite, nakon toga začinite sa malo rendanog muskatnog oraščića.

Uzmite testo iz posude i podelite ga na dva jednaka dela. Napravite loptu od svakog parčeta i nakon toga razvijte u krug malo manji od korpe vaše vazdušne friteze.

Namažite površinu testa sa malo maslinovog ulja. Namažite obe maslinovim uljem i prebacite jednu sa masnoćom na gore u korpu friteze.

Ugrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte spanać i isečeni čen belog luka, sotirajte minut-dva dok se spanać ne izdinsta. Izvadite sotirani spanać iz tiganja i ostavite sa strane.

Prethodno ugrejte frizezu do 200 stepeni.

Isecite parče aluminujumske folije iste veličine kao i dno korpe vazdušne friteze. Namažite krug od folije maslinovim uljem. Oblikujte testo u krug i stavite na foliju.

Oblikujte testo i izbušite nekoliko puta viljuškom. Malo namažite testo maslinovim uljem i prebacite u korpu vazdušne friteze sa folijom na dnu.

Na vazduhu pržite obično testo za picu 6 minuta. Okrenute testo, skinite aluminijumsku foliju i ponovo namažite maslinovim uljem. pržite na vazduhu dodatnih 4 minuta.

Pospite mocarelom i kačkavaljem. Na vrh poređajte listove spanaća. Pospite odozgo parmezanom i suvim origanom, namažite maslinovim uljem.

Smanjite temeperaturu friteze na 180 stepeni i pripremajte 8 minuta dok se sir ne rastopi i dok ne dobije braonkastu boju.

Začinite picu u air friyer-u solju po ukusu i sveže samlevenim biberom.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: