Vino od drenjina

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Vino od drenjina2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
"Greota je da spremite slatko od drenjina kada od njih može da se napravi toliko ovakvo aromatično vino!"

Potrebni sastojci

  • drenjine - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • voda - 3 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Drenjine se prelivaju vodom u posipaju se šećerom. Ostavljaju se tako 15-20 dana u otvorenoj staklenoj posudi, pri čemu se mešaju s vremena na vreme, da se šećer rastvori.

Nakon toga se procede kroz gustu cediljku i tečnost se sipa u veliku staklenu bocu. Do njenog otvora treba da se ostavi malo praznog mesta.

Posuda se zatvara posududom za pečenje kroz koju prolazi crevo koje dolazi do tečnosti od drenjina. Spoljašnji kraj creva se stavlja u posudu sa vodom.

Čim u vodi počnu da se pojavljuju mehurići znači da je fermentacija počela.

Da bi proteklo brzo, dobro je da boca stoji u toploj prostoriji na temperaturu iznad 20 stepeni.

Vino od drenjina treba da bude gotova nakon 16-20 dana. Tada se procedi sipa se u flaše i zatvara se. Flaše sa vinom od drenjina čuvaju se na tamnom i hladnom mestu položene.

Ovo Vino je veoma pogodno za različite koktele, koji uključuju i vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti