Način pripreme
Drenjine se prelivaju vodom u posipaju se šećerom. Ostavljaju se tako 15-20 dana u otvorenoj staklenoj posudi, pri čemu se mešaju s vremena na vreme, da se šećer rastvori.
Nakon toga se procede kroz gustu cediljku i tečnost se sipa u veliku staklenu bocu. Do njenog otvora treba da se ostavi malo praznog mesta.
Posuda se zatvara posududom za pečenje kroz koju prolazi crevo koje dolazi do tečnosti od drenjina. Spoljašnji kraj creva se stavlja u posudu sa vodom.
Čim u vodi počnu da se pojavljuju mehurići znači da je fermentacija počela.
Da bi proteklo brzo, dobro je da boca stoji u toploj prostoriji na temperaturu iznad 20 stepeni.
Vino od drenjina treba da bude gotova nakon 16-20 dana. Tada se procedi sipa se u flaše i zatvara se. Flaše sa vinom od drenjina čuvaju se na tamnom i hladnom mestu položene.
Ovo Vino je veoma pogodno za različite koktele, koji uključuju i vino.