Način pripreme
Prvo tegle dobro operite i stavite ih u široku šerpu sa hladnom vodom da se kuvaju oko 5 minuta. Na dno možete staviti krpu, ako vam šerpa nema debelo dno.
U posebnu posudu stavite poklopce da se prokuvaju. Breskve dobro operite i očistite od koštica. Isecite ih na četvrtine.
Takođe, dženarike isto operite i isecite, pa izvadite koštice. Drenjine operite i poređajte ih na dno svake tegle. Preko poređajte dženarike i na kraju breskve.
Stavite po 3-4 kašike šećera, zavisi koliko slatko volite. Ako volite slađe, onda možete dodati i više. Sipajte vodu, tako da voda stigne do 3 prsta od grla tegle.
Po želji, u svaku teglu možete dodati po struk rozetle. Zatvorite tegle vrućim poklopcima.
Tegle stavite u veliku šerpu, na čije ste dno ponovo stavili debelu krpu.
Sipajte mlaku vodu, tako da pokrije tri prsta preko poklopaca. Kuvajte na umerenoj vatri dok ne budu gotove, ali minimum 15-20 minuta da ključaju.