Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Uvrnuti četvoroslojni tutmanik

Uvrnuti četvoroslojni tutmanik

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Uvrnuti četvoroslojni tutmanik
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Da bismo bili sigurni da će svako dobro da jede, napravili smo četvoroslojni tutmanik - videli smo samo zadovoljna lica"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • sveže mleko - 250 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sir - 300 g
  • maslac - 100 g
  • semenke - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom svežem mleku. Dodajte kašiku šećera i 2-3 kašike brašna. Promešajte i ostavite deset minuta dok se kvasac ne aktivira.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte kiselo mleko, jaja (jedno žumance izdvojte za mazanje tutmanika), so i narasli kvasac.

Zamesite meko testo. Namažite ga uljem i sačekajte 40 minuta dok ne udvostruči svoj obim.

Gotovo testo podelite na četiri dela. Svaki razvijte u pravougaonik veličine približno 30-20 cm.

Namažite omekšalim maslacem i stavite trećinu sira. Na isti način uradite i sa preostala tri dela ređajuću ih jedan na drugi. Poslednji samo namažite maslacem.

Isecite na četiri trake i svaku uvrnite. Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje, počevši od sredine, a druge uvrnite oko prve. Ostavite ponovo da naraste.

Pomešajte izdvojeno žumance sa kašikom ulja i namažite tutmanik. Odozgo pospite semenkama po izboru.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30-35 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: