Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakom svežem mleku. Dodajte kašiku šećera i 2-3 kašike brašna. Promešajte i ostavite deset minuta dok se kvasac ne aktivira.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte kiselo mleko, jaja (jedno žumance izdvojte za mazanje tutmanika), so i narasli kvasac.
Zamesite meko testo. Namažite ga uljem i sačekajte 40 minuta dok ne udvostruči svoj obim.
Gotovo testo podelite na četiri dela. Svaki razvijte u pravougaonik veličine približno 30-20 cm.
Namažite omekšalim maslacem i stavite trećinu sira. Na isti način uradite i sa preostala tri dela ređajuću ih jedan na drugi. Poslednji samo namažite maslacem.
Isecite na četiri trake i svaku uvrnite. Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje, počevši od sredine, a druge uvrnite oko prve. Ostavite ponovo da naraste.
Pomešajte izdvojeno žumance sa kašikom ulja i namažite tutmanik. Odozgo pospite semenkama po izboru.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30-35 minuta.
Prijatno!