Način pripreme
1. Pomešajte sveže mleko i vodu.
2. Dodajte u njih kvasac i šećer. Ostavite ovu smesu da naraste oko 10 minuta.
3. Sipajte smesu u posudu multipraktika.
4. Dodajte ulje i belance. Mešaju se na kratko.
5. Dodajte pola brašna i ponovo promešajte.
6. Dodajte so.
7. Dodajte drugu polovinu brašna. Treba da se dobije meka nelepljiva lopta.
8. Pokrijte duboku posudu streč folijom i blago namažite sa sasvim malo ulja. Stavite testo unutra i presavitje ga visećim krajevima folije. Ostavite posudu na toplom, dok ne testo ne udvostruči svoj obim - oko 1 sat.
9. Podelite naraslo testo na 12 parčića. Svako parčence napravite u fitilj dužine oko 30 cm. Presavijte na pola, uvrnite i uvijte.
10. Stavite hlepčiće na rastojanju jedno o drugog u posudu za pečenje od rerne, nakon što ste je pre toga pokrili papirom za pečenje. Ostavite ih na toplom da narastu.
11. Namažite ih umućenim žumancem i vodom. Ako treba, podelite hlepčiće u dve posude. Peku se na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Za 14 minuta su gotovi. Nadgledajte ih i nemojte ih prepeći. Kada dobiju ukusan izgled, gotovi su.