Način pripreme
Umesite testo od nabrojanih namirnica i ostavite ga da naraste.
Podelite testo na lopte od po 300 g. Trebalo bi da vaše testo bude oko 2200 g.
Svaku loptu razvucite u tanku koru, koja može biti u obliku pravougaonika ili kruga - nema značaja.
Premažite koru obilno maslacem i pospite sa dosta sira. Umotajte u ne previše stegnut rolat i lagano rolat uvrtite u suprotnim pravcima.
Gotove rolate-pite poređajte u pleh od rerne na rastojanju jedan od drugog, na papiru za pečenje, koji ste premazali maslacem ili uljem.
Ostavite da udvostruče zapreminu i nakon toga ih premažite umućenim žumancem, pospite semenkama po izboru i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Kada izvadite XXL pite iz rerne, premažite ih maslacem.
Omiljeni doručak - vazdušaste pite, koje šire aromu maslaca i sira!
Prijatno!