Način pripreme
Jedna moja ideja - nadam se da vam se sviđa, spremila sam male ćuftice u paradajz sosu.
Ćuftice sa mlevenim mesom po želji (ja preferiram teletinu, ali su sjajne u sa svinjetinom).
Stavljaju se 3 kašike parmezana na 450 g mlevenog mesa, 3-4 čena belog luka, jedno jaje i peršun (jedna vezica), biber.
Konzerva paradajza, 450 g, peršun (1 vezica) u paradajz... provri i ubacuju se ćuftice unutra.
Za garnirung komorač se zapeče u rerni i iseče na krupne ivice.
Salata od blitve se dinsta 10 minuta sa malo vode, nakon toga s začinjava maslinovim uljem (zelene salate sam učinila drugačijim).
Drugi garnirung - grašak, šargarepa, kinoa ili špageti po želji...
Kod kuće su ove ćuftice sa paradajz sosom favorit i mnogo im se sviđaju.
Što više belog luka i parmezana, to su ukusnije!