Način pripreme
Žumanca umutimo sa šećerom u prahu i solju. U njih dodajemo belanca, umućena na sneg, brašno, prosejano sa praškom za pecivo i 1 vanilom.
Smesu dobro promešamo i sipamo u kalup, namazan maslacem i posut brašnom i pečemo dok ne dobije zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.
Pečenu koru vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi. Želatin rastvaramo u soku iz kompota /više od 2 šolje/ i u njih dodajemo kristal šećer.
Aromatizujemo drugom vanilom, nakon što se opere, osuši i namaže i masnoćom, sipamo deo smese sa želatinom /oko 1 cm/.
Kalup ostavljamo da se ohladi u frižideru dok se ne stegne. Odozgo poređamo voće iz kompota i prelivamo preostalim delom kompota.
Ponovo stavljamo u frižider da se stegne. Na kraju na želiranu smesu stavljamo koru i tortu. Čuvamo u frižideru, 1 sat pre serviranja okrećemo na tanjir.