Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Skuša sa selenom pod folijom

Skuša sa selenom pod folijom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Skuša sa selenom pod folijom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Pod folijom smo sakrili ukusnu skušu sa selenom - hoćete li je prevazići"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada (oko 1 kg)
  • selen - nekoliko strukova
  • limun - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od iznutrica i operite je dobro pod tekućom vodom. Isecite na pola po dužini.

Nakon toga je osušite kuhinjskim ubrusom.

Namažite isečene ribe maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Ostavite ih 30 minuta u frižideru.

Isecite selen na sitno.

Iscedite sok jednog limuna, drugi isecite na kolutove.

Stavite ribu u posudu za pečenje.

Pomešajte selen sa sokom do limuna, promešajte i prelijte skušu. Odozgo poređajte kriške limuna.

Pokrijte posudu folijom i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeno 30 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i pecite još 5 minuta na funkciji gril, dok ne dobiju blagu preplanulost.

Servirajte pečenu skušu sa selenom sa odgovarajućim garnirungom i čašom belog vina.

Prijatno uz ovu skušu sa selenom pod folijom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: