Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Losos sa pečurkama na tiganju

Losos sa pečurkama na tiganju

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Losos sa pečurkama na tiganju
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Probajte nešto drugačije i nestandardno za vaš ukus - losos sa pečurkama u tiganju, serviran sa sezonskim voćem"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 steka
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 4 kašike
  • ruzmarin - 4 struka
  • maslac - 2 kašike
  • pečurke - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stekovi od lososa se mariniraju u malo soka od limuna (4 kašike), maslinovom ulju (4 kašike) i ruzmarinu (4 struka) 15 minuta.

Peku se na tiganju 7-8 minuta sa svake strane. Kada su kotleti gotovi, premestite ih u tanjir, stavljate na toplo.

U isti tiganj ubacujete grudvu maslaca i dodajete pečurke, isečene na kriške, da se dinstaju u zagrejanom maslacu (2 kašike) pod poklopcem, dok ne omekšaju.

Sole se, začinjavaju se biberom. Posipaju se brašnom (1 kašike) i promešaju se.

Sipa se vino (1 šolja), ostavlja se na ringli 5 minuta ili dok se sos ne zgusne.

Losos na tiganju se servira topao sa hladnim belim vinom!

Dekorisala sam mog lososa sa pečurkama na tiganju sa sezonskim ukusnim borovnicama i rukolom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: